Promovendus Experimental Clinical Psychology (1.0 fte)

Apply before: 12 mei 2014
Institute: Leiden Universiteit – Faculteit der Sociale Wetenschappen
Sectie Klinische Psychologie
Vacancy text: Het project heeft als thema Anxiety and cognitive performance: better insights and new treatments. Het project wordt gefinancierd door een vidi subisidie van NWO toegekend aan Peter Putman, PhD.

Bij cognitieve faalangst (examenvrees, bijvoorbeeld), leidt stress over een mogelijke slechte prestatie inderdaad tot verminderde cognitieve prestatie. Huidige (cognitief) psychologische theorieën over dit fenomeen benadrukken de rol van selectieve aandacht voor dreigend informatie en pieker-gedachten. De belangrijkste doelen van het project zijn het linken van deze bestaande theorieën aan neuropsychologische inzichten en een nieuwe (EEG) biomarker voor zulke cognitieve kwetsbaarheid bij stress, alsmede het ontwikkelen van een neurofeedback training als een mogelijke interventie.

De promovendus zal nauw samenwerken met een andere promovendus op hetzelfde gebied die in dezelfde periode nieuwe psychofarmacologische interventies zal testen. Het project zal worden ingebed in de onderzoekslijn van de afdeling klinische Psychologie.

Voor verdere informatie, zie PDF.

External reference: PDF