Specialist Human Factors

Apply before:
Institute: MARIN (Nederlands onafhankelijk en wereldwijd erkend topinstituut op het gebied van hydrodynamisch, hydro-structural en nautisch onderzoek)
Job specification: Wendie Uitterhoeve, Projectmanager Human Factors: ‘Hoe neemt iemand iets waar, hoe verwerkt hij informatie en hoe verloopt het beslisproces in een maritieme operatie? Hoe doet hij dit met een verhoogde werkdruk en met een toenemende vermoeidheid? Hiervoor ontwikkel je experimenten die je ook uitvoert. Je ontwikkelt daarmee methoden en technieken om in de simulator en aan boord de operator performance zo goed mogelijk te kunnen bepalen en te optimaliseren. Ook zorg je ervoor dat deze uitkomsten meegenomen worden in onze trainingen, studies en adviezen, zodat operaties veiliger en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Binnen jouw vak ben je breed inzetbaar. Je onderzoekt de Human Factor aspecten binnen maritieme operaties en je kijkt hierbij ook naar het onderzoek wat binnen aanpalende vakgebieden al is gedaan. Je werkt samen met project managers, researchers en instructeurs en benut de kennis die zij hebben. Deze kennis ontwikkel je verder en breng je vervolgens terug naar projecten.’

External references: PDF