Wetenschappelijk medewerker RIVM

 

Apply before: 2 September 2019
Institute:
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu / Universiteit van Amsterdam (UvA)
Job specification:
  • In de transitie naar een meer circulaire economie en het realiseren van meer duurzame oplossingen wordt door overheid en bedrijfsleven onderkend dat de positie en houding van de burger cruciaal is voor het welslagen van beleid. Het gedrag van de burger heeft te maken met ‘weten’ of ‘ervaren’ van veiligheid en alle sociaal-psychologische factoren die daarop ingrijpen, maar ook met het hebben van vertrouwen in andere burgers, bedrijven en overheden en in de mate waarin ieder bijdraagt aan veilige en duurzame oplossingen. In de projecten waarbinnen je onderzoek zult doen, staat het begrijpen van het handelen van een burger in het nemen van verantwoordelijkheid en hoe dit door andere spelers wordt beïnvloed, centraal. 
  • Je voert het onderzoek uit, schrijft naar aanleiding van de werkzaamheden publicaties met het doel hierop te promoveren. De beoogde promotie zal plaatsvinden aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Je komt te werken op de afdeling Centrum Veiligheid Stoffen en Producten. Dit centrum is hét kenniscentrum voor (inter)nationale overheden dat structureel ondersteuning biedt en adviseert over de beheersing van risico’s van chemische stoffen, producten en gentechnologie ter bevordering van de gezondheid en veiligheid van mens en ecosysteem, in een tijd van sterk innoverende technologie. Het centrum adviseert de overheid bij ontwikkeling en uitvoering van beleid en regelgeving voor o.a. industriële chemische stoffen, gewasbeschermingsmiddelen, biociden, consumentenveiligheid, nanotechnologie en genetische modificatie.
External references: See more