Onderzoeker (0,8 – 1,0 fte) voor het project: het meten van groepsprocessen aan Universiteit Twente

Apply before: 22 september 2014
Institute: Universiteit Twente
Vacancy text: Job specification
Groepsprocessen zijn zeer moeilijk te meten in natuurlijke, real-life, situaties. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om interacties tussen individuen binnen en tussen groepen op micro-niveau zichtbaar te maken, bijvoorbeeld met behulp van sociometers en track and trace sensors. Dit project betreft een pionierend onderzoek om uit te zoeken hoe sociometers en track and trace sensors gebruikt kunnen worden voor het inzichtelijk maken van groepsprocessen in real-life situaties. Het doel van het onderzoek is om protocollen te ontwikkelen voor het gebruik van deze technologie en bijbehorende complexe data. Daarnaast zal de betrouwbaarheid en validiteit van deze sensordata voor het meten van verschillende groepsprocessen getest worden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn van belang voor onder andere vraagstukken met betrekking tot de relatie tussen werken en leren in teams in de context van innovatie enerzijds en de invloed van diversiteit op groepsinteracties, groepsidentiteit en groepsprestaties anderzijds.

Het onderzoek maakt deel uit van het Institute for Innovation and Governance Studies (IGS). Het onderzoek is een samenwerkingsproject van de vakgroep Onderwijskunde met de vakgroep Psychologie van Conflict, Risico & Veiligheid .

Voor meer informatie, zie de website van UTwente.

External reference: Website